Boli care te fac să slăbești: Explorarea efectului asupra greutății corporale

W-Loss
50% reducere – cumpărați W-LOSS de pe site-ul oficial al producătorului!

Uneori, scăderea în greutate poate fi un rezultat al anumitor boli și afecțiuni medicale. Deși majoritatea oamenilor se concentrează pe eforturile lor de a pierde în greutate în mod intenționat, există și cazuri în care oamenii pot slăbi neintenționat din cauza unor afecțiuni medicale. Acest articol explorează diverse boli și condiții care pot duce la scăderea în greutate neintenționată.

boli care te fac sa slabesti

W-LOSS. 50% reducere. Consultanță gratuită cu un specialist al companiei

Bolile endocrine și pierderea în greutate

Tiroida hiperactivă (hipertiroidism)

Un factor esențial în gestionarea greutății corporale este echilibrul hormonal. Când acest echilibru este perturbat, poate avea efecte semnificative asupra corpului, inclusiv fluctuații ale greutății. Un astfel de exemplu este tiroida hiperactivă, sau hipertiroidism, o afecțiune endocrină ce poate conduce la pierderea rapidă în greutate.

 • Mecanismul Hipertiroidismului
  Glanda tiroidă, situată în partea anterioară a gâtului, produce doi hormoni esențiali pentru sănătatea umană: triiodotironina (T3) și tiroxina (T4). Acești hormoni reglează multe funcții ale corpului, inclusiv metabolismul, ritmul cardiac și temperatura corporală. În hipertiroidism, glanda tiroidă este hiperactivă, producând cantități excesive de hormoni T3 și T4. Acest exces accelerează metabolismul corpului, consumând resursele la o rată rapidă și provocând o serie de simptome, inclusiv pierderea în greutate.
 • Pierderea în Greutate și Alte Simptome
  Pierderea în greutate, de obicei rapidă și neintenționată, este unul dintre cele mai notabile simptome ale hipertiroidismului. Dincolo de aceasta, persoanele cu hipertiroidism pot prezenta și alte simptome, cum ar fi palpitații, transpirații excesive, anxietate, tremurături și oboseală. În unele cazuri, glanda tiroidă poate deveni mărită, condiție cunoscută sub numele de gușă.
 • Diagnostic și Tratament
  Diagnosticul de hipertiroidism se face prin intermediul analizelor de sânge, care pot dezvălui niveluri ridicate ale hormonilor tiroidieni. Odată diagnosticată, boala poate fi tratată prin mai multe metode, inclusiv medicamente care suprimă producția de hormoni tiroidieni, terapie cu iod radioactiv sau, în cazuri severe, chirurgie tiroidiană. Tratamentul vizează reducerea sau normalizarea producției de hormoni tiroidieni, astfel încât metabolismul să revină la normal și să se oprească pierderea în greutate. Deși tratamentul hipertiroidismului poate fi un proces de durată, majoritatea persoanelor răspund bine la terapie și pot duce o viață normală.
W-LOSS. Aflați prețul actual pe site-ul oficial al companiei. Plata dupa livrare

Boala Addison (insuficiența corticosuprarenalei)

O altă boală endocrină care poate influența greutatea corporală este boala Addison, cunoscută și sub numele de insuficiența corticosuprarenalei. Această afecțiune afectează glandele corticosuprarenale și poate duce la pierderea în greutate.

 • Funcția Glandelor Corticosuprarenale
  Glandele corticosuprarenale, situate deasupra rinichilor, sunt responsabile de producerea unor hormoni esențiali, cum ar fi cortizolul și aldosteronul. Acești hormoni sunt implicați în reglarea metabolismului, a tensiunii arteriale și a nivelurilor de electroliți în organism. În boala Addison, glandele corticosuprarenale nu produc suficienți hormoni corticosteroizi. Acest deficit hormonal poate avea impact asupra greutății corporale și poate duce la scăderea în greutate.
 • Pierderea în Greutate și Alte Simptome
  Pierderea în greutate este un simptom comun în boala Addison. Deficitul de hormoni corticosteroizi afectează metabolismul, ceea ce poate duce la arderea accelerată a grăsimilor și a proteinelor și la scăderea masei musculare. Ca rezultat, persoanele afectate pot prezenta o scădere semnificativă în greutate. Pe lângă pierderea în greutate, boala Addison poate avea și alte simptome, cum ar fi oboseală cronică, slăbiciune musculară, scăderea tensiunii arteriale, hipotensiune ortostatică și schimbări ale pigmentării pielii.
 • Diagnostic și Tratament
  Diagnosticul de boală Addison implică analize de sânge pentru a măsura nivelurile hormonilor corticosteroizi și a evalua funcția glandelor corticosuprarenale. Uneori, este necesară și o stimulare suplimentară a glandelor pentru a confirma diagnosticul. Tratamentul constă în administrarea de hormoni corticosteroizi, precum hidrocortizonul sau prednisolonul, pentru a compensa deficitul hormonal. Doza de hormoni este ajustată individual și poate necesita monitorizare regulată pentru a se asigura că este adecvată. Este important ca pacienții cu boala Addison să aibă o dietă echilibrată și să acorde atenție consumului adecvat de sodiu, deoarece deficitul de aldosteron poate afecta echilibrul de sare și apă din organism.
W-LOSS. Avantajele cumpărării pe site-ul oficial al companiei. Reducere de 50% garantată

Bolile gastrointestinale și scăderea în greutate

Boala inflamatorie intestinală (IBD)

Printre bolile gastrointestinale care pot afecta greutatea corporală se numără și boala inflamatorie intestinală (IBD). Această afecțiune cronică a tractului gastrointestinal poate determina scăderea în greutate, având un impact semnificativ asupra sănătății pacienților.

Boala inflamatorie intestinală cuprinde două afecțiuni principale: boala Crohn și colita ulcerativă. Ambele condiții se caracterizează prin inflamație cronică a tractului gastrointestinal, dar afectează diferite părți ale acestuia.

 • Boala Crohn poate afecta orice parte a tractului gastrointestinal, de la gură până la anus. Inflamația în boala Crohn poate provoca afectarea mucoasei intestinale, formarea de ulcerații și îngustarea sau blocarea parțială a intestinului.
 • Colita ulcerativă se limitează la colon și rect, afectând în principal mucoasa acestora. Inflamația în colita ulcerativă determină formarea de ulcerații și sângerări la nivelul colonului.
 • Scăderea în Greutate și Alte Simptome
  Scăderea în greutate este unul dintre simptomele frecvente ale bolii inflamatorii intestinale. Inflamația cronică și malabsorbția intestinală pot duce la scăderea apetitului, scăderea absorbției nutrienților și creșterea necesarului de energie pentru a combate inflamația. În plus, pacienții cu boală inflamatorie intestinală pot prezenta și alte simptome precum diareea persistentă, sângerări rectale, crampe abdominale, oboseală, pierderea masei musculare și deficiențe nutriționale.
 • Diagnostic și Tratament
  Diagnosticul bolii inflamatorii intestinale se bazează pe istoricul medical, examinarea fizică, analizele de sânge și teste imagistice, cum ar fi colonoscopia sau enteroscopia cu capsulă. Tratamentul IBD are ca obiectiv controlul inflamației și ameliorarea simptomelor. Aceasta implică adesea administrarea de medicamente antiinflamatoare, imunosupresoare sau biologice, care pot reduce inflamația și pot promova cicatrizarea intestinală. Uneori, poate fi necesară și intervenția chirurgicală pentru a rezolva complicațiile sau pentru a îndepărta porțiuni afectate ale intestinului.
 • Importanța Nutriției în IBD
  În boala inflamatorie intestinală, nutriția joacă un rol esențial în gestionarea simptomelor și menținerea greutății corporale. Deoarece inflamația și malabsorbția pot afecta absorbția nutrienților, pacienții pot avea nevoie de ajustări ale dietei și suplimente nutriționale. Unele recomandări dietetice comune includ evitarea alimentelor care pot agrava inflamația, cum ar fi alimentele picante sau grase, și consumul de alimente bogate în nutrienți, cum ar fi proteinele slabe, fructele și legumele, pentru a asigura aportul adecvat de vitamine și minerale.
W-LOSS. Instrucțiuni pas cu pas despre cum să comandați și să cumpărați pe site-ul oficial al companiei

Sindromul malabsorbției

Sindromul malabsorbției se referă la un grup de tulburări caracterizate prin incapacitatea sistemului digestiv de a absorbi în mod eficient nutrienții esențiali, cum ar fi proteinele, carbohidrații, grăsimile, vitaminele și mineralele. Aceasta poate fi rezultatul unor anomalii la nivelul intestinului subțire, a pancreasului, a ficatului sau a vezicii biliare.

 • Cauze și Simptome
  Există mai multe cauze ale sindromului malabsorbției, inclusiv boala celiacă, insuficiența pancreatică exocrină, boala Crohn, sindromul intestinului scurt și afecțiuni hepatobiliare. Aceste condiții pot afecta structura și funcționarea normală a tractului gastrointestinal, perturbând procesul de absorbție a nutrienților. Simptomele sindromului malabsorbției pot varia în funcție de cauza subiacentă, dar pot include diaree cronică, scaune grase sau voluminoase, flatulență, balonare abdominală, slăbiciune, oboseală și pierdere în greutate neintenționată.
 • Diagnostic și Tratament
  Diagnosticul sindromului malabsorbției implică evaluarea istoricului medical, examinarea fizică, analize de sânge pentru a detecta deficiențe nutriționale și teste funcționale ale tractului gastrointestinal. De asemenea, pot fi necesare teste suplimentare, cum ar fi biopsia intestinală sau teste genetice, în funcție de suspiciunile clinice. Tratamentul sindromului malabsorbției depinde de cauza subiacentă. Acesta poate include administrarea de enzime pancreatice, suplimente de vitamine și minerale, regimuri alimentare specifice (cum ar fi dieta fără gluten în cazul bolii celiace) și tratamentul specific pentru afecțiunea gastrointestinală asociată.
W-LOSS. Obțineți o consultație gratuită de la reprezentanții companiei

Bolile metabolice și impactul asupra greutății

Diabetul zaharat de tip 1

Diabetul zaharat de tip 1 este o boală autoimună în care sistemul imunitar atacă și distruge celulele beta din pancreas, care sunt responsabile de producerea de insulină. Insulina este un hormon esențial pentru reglarea nivelului de glucoză din sânge și pentru permiterea celulelor să utilizeze glucoza ca sursă de energie. Odată ce celulele beta sunt distruse, pancreasul nu mai poate produce suficientă insulină sau nu o produce deloc. Aceasta duce la acumularea excesivă de glucoză în sânge, care nu poate fi preluată de celule, rezultând hiperglicemie.

 • Impactul asupra Greutății Corporale
  Pierderea în greutate este unul dintre simptomele frecvente ale diabetului zaharat de tip 1. Lipsa insulinei și incapacitatea celulelor de a utiliza glucoza ca sursă de energie determină organismul să recurgă la alte surse de energie, cum ar fi grăsimile și proteinele. Astfel, țesutul adipos și masa musculară pot fi descompuse pentru a furniza energie. Aceasta poate conduce la scăderea în greutate, în special dacă diabetul nu este controlat corespunzător prin administrarea de insulină și gestionarea adecvată a dietei.
 • Managementul Diabetului Zaharat de Tip 1
  Managementul diabetului zaharat de tip 1 implică administrarea exogenă de insulină pentru a compensa deficitul hormonal și a menține nivelurile de glucoză în sânge sub control. Doza de insulină și regimul de administrare sunt adaptate individual, în funcție de nevoile fiecărui pacient.
W-LOSS. Aflați prețul actual pe site-ul oficial al producătorului

Boala Cushing

Un exemplu relevant de boală metabolică care poate influența greutatea corporală este boala Cushing. Această afecțiune, cunoscută și sub numele de hiperadrenocorticism, se caracterizează prin producția excesivă de cortizol în organism, un hormon steroid secretat de glandele corticosuprarenale. Efectele acestui dezechilibru hormonal pot avea un impact semnificativ asupra greutății pacienților afectați.

 • Mecanismul Bolii Cushing
  Boala Cushing poate fi cauzată de diverse factori, inclusiv administrarea pe termen lung a corticosteroizilor, tumori hipofizare sau corticosuprarenale și sindromul de secreție ectopică a corticotropinei (ACTH). Indiferent de cauza subiacentă, rezultatul este același: nivele crescute de cortizol în organism. Cortizolul este un hormon esențial pentru reglarea metabolismului, a tensiunii arteriale și a răspunsului la stres. În cazul bolii Cushing, producția excesivă de cortizol poate determina acumularea de grăsimi în anumite zone ale corpului, cum ar fi fața, gâtul, partea superioară a spatelui și abdomenul, în timp ce membrele pot deveni mai subțiri.
 • Impactul asupra Greutății Corporale
  Boala Cushing poate duce la creșterea în greutate și dificultăți în menținerea unei greutăți corporale sănătoase. Cortizolul în exces poate afecta metabolismul, contribuind la creșterea depozitelor de grăsime și la scăderea masei musculare. Astfel, pacienții pot observa o acumulare de grăsime în zona abdominală și o pierdere a tonusului muscular, ceea ce poate conduce la creșterea în greutate. Pe lângă creșterea în greutate, boala Cushing poate avea și alte simptome, cum ar fi hipertensiune arterială, fragilitate osoasă, creșterea părului facial și corporal, acnee, tulburări menstruale la femei și oboseală cronică.
 • Diagnostic și Tratament
  Diagnosticul bolii Cushing implică evaluarea nivelurilor de cortizol în sânge și urină, precum și efectuarea de teste de suprimare și de stimulare a hormonului adrenocorticotropic (ACTH). Imagistica, cum ar fi tomografia computerizată sau rezonanța magnetică, poate fi utilizată pentru a identifica eventualele tumori asociate. Tratamentul depinde de cauza subiacentă a bolii Cushing. Dacă boala este cauzată de administrarea de corticosteroizi, doza poate fi redusă sau întreruptă treptat. În cazul tumorilor hipofizare sau corticosuprarenale, poate fi necesară intervenția chirurgicală sau radioterapia. Uneori, administrarea de medicamente inhibitoare ale cortizolului poate fi utilizată pentru a controla simptomele.
W-LOSS. Accesați site-ul oficial al producătorului și completați formularul de comandă
.

Bolile cardiovasculare și slăbirea neintenționată

Insuficiența cardiacă congestivă

Insuficiența cardiacă congestivă (ICC) este o afecțiune gravă a sistemului cardiovascular, caracterizată de incapacitatea inimii de a pompa suficient sânge pentru a satisface necesitățile organismului. Pe lângă simptomele clasice precum oboseala și dificultatea de respirație, ICC poate fi asociată și cu slăbirea neintenționată a pacienților afectați.

 • Mecanismul Insuficienței Cardiace Congestive
  ICC se dezvoltă atunci când inima este afectată de diverse condiții, cum ar fi hipertensiunea arterială, boala coronariană sau afecțiuni ale valvelor cardiace. Aceste condiții pot provoca slăbirea mușchiului cardiac și deteriorarea funcției de pompare a inimii. Pe măsură ce inima devine mai slabă, cantitatea de sânge pompată în organism scade, ducând la acumularea de lichid în plămâni, în jurul inimii și în alte țesuturi. Această acumulare de lichid poate determina umflarea membrelor și a organelor, precum și o scădere a fluxului sanguin către mușchi și țesuturi, ceea ce poate duce la slăbirea neintenționată.
W-LOSS. 50% reducere. Consultanță gratuită cu un specialist al companiei

Boala arterială periferică

Boala arterială periferică (BAP) este o afecțiune care afectează vasele de sânge care alimentează membrele inferioare și superioare, cauzând îngustarea sau blocarea acestora. Pe lângă simptomele clasice precum durerea și dificultatea de a merge, BAP poate fi asociată și cu slăbirea neintenționată a pacienților afectați.

 • Mecanismul Bolii Arteriale Periferice
  BAP se dezvoltă ca rezultat al acumulării de plăci de aterom în arterele periferice. Ateroscleroza, o afecțiune caracterizată de depunerea de plăci grase pe pereții arterelor, poate duce la îngustarea și rigidizarea acestora, restricționând fluxul sanguin. Pe măsură ce arterele se îngustează, cantitatea de sânge, oxigen și nutrienți livrată către țesuturile periferice scade. Această reducere a fluxului sanguin poate duce la slăbirea neintenționată, deoarece țesuturile afectate nu primesc suficiente resurse pentru a funcționa în mod corespunzător.
 • Slăbirea Neintenționată în Boala Arterială Periferică
  Slăbirea neintenționată poate fi unul dintre simptomele BAP. Mai multe mecanisme pot contribui la această pierdere în greutate involuntară:
 1. Consum crescut de energie: Activitatea fizică devine dificilă pentru pacienții cu BAP din cauza durerii și a limitărilor de mobilitate. Astfel, metabolismul poate fi crescut pentru a compensa efortul suplimentar depus pentru a depăși obstacolele legate de fluxul sanguin afectat.
 2. Catabolism muscular: Lipsa de oxigen și nutrienți în țesuturile periferice afectate poate duce la catabolism muscular, ceea ce poate contribui la scăderea în greutate.
 3. Aport alimentar scăzut: Durerea și disconfortul resimțite de pacienți pot afecta pofta de mâncare și pot duce la aportul insuficient de calorii și nutrienți.
W-LOSS. Aflați prețul actual pe site-ul oficial al companiei. Plata dupa livrare

Bolile psihice și scăderea în greutate

Depresia și tulburările de alimentație

Depresia poate afecta apetitul și pofta de mâncare a unei persoane. Unele persoane cu depresie pot avea un apetit scăzut sau pot prezenta o lipsă de interes față de alimente, ceea ce poate duce la scăderea în greutate.

 • Tulburările de alimentație și scăderea în greutate
  Tulburările de alimentație, cum ar fi anorexia nervoasă și bulimia nervoasă, sunt caracterizate de comportamente alimentare disfuncționale și preocupare excesivă față de greutatea și forma corpului. Persoanele afectate de aceste tulburări pot avea obiceiuri alimentare restrictive severe sau pot recurge la episoade de supraalimentare urmate de comportamente compensatorii, cum ar fi vărsăturile autoinduse sau utilizarea abuzivă de laxative. Aceste tulburări pot duce la scăderea semnificativă în greutate, deoarece alimentația disfuncțională și comportamentele compensatorii afectează aportul caloric și absorbția nutrienților. De asemenea, aceste tulburări pot avea un impact negativ asupra metabolismului și a funcționării sistemului digestiv.
 • Importanța tratamentului și intervenției profesionale
  Scăderea în greutate asociată cu depresia și tulburările de alimentație poate avea consecințe grave asupra sănătății fizice și mentale. Este crucial ca aceste boli să fie tratate în mod adecvat și să se beneficieze de intervenții profesionale specializate, care pot include terapie cognitiv-comportamentală, terapie nutrițională și sprijin psihologic.
W-LOSS. Avantajele cumpărării pe site-ul oficial al companiei. Reducere de 50% garantată

Anorexia nervoasă

Anorexia nervoasă este o tulburare psihică complexă caracterizată prin preocuparea excesivă față de greutate și forma corporală, restricții severe ale alimentației și teama intensă de a lua în greutate. Această afecțiune poate avea un impact semnificativ asupra greutății corporale, ducând la scăderea în greutate și subnutriție.

 • Caracteristici și mecanisme ale anorexiei nervoase
  Persoanele afectate de anorexia nervoasă pot adopta comportamente alimentare restrictive extreme, limitând drastic aportul caloric și exersând un control excesiv asupra alimentației. Ele pot dezvolta, de asemenea, o imagine distorsionată a propriului corp, percepându-se ca fiind supraponderale chiar și atunci când sunt subponderale.
 • Impactul asupra sănătății și importanța tratamentului
  Scăderea în greutate semnificativă și subnutriția cauzate de anorexia nervoasă pot avea consecințe grave asupra sănătății fizice și psihologice. Tratamentul anorexiei nervoase implică o abordare multidisciplinară, care include terapie individuală și de grup, terapie nutrițională și supraveghere medicală.

Bolile oncologice și pierderea în greutate

Cancerul gastrointestinal

Cancerul gastrointestinal este o afecțiune oncologică care poate provoca pierderea în greutate la pacienți. Această boală afectează diferite organe și structuri ale sistemului digestiv, cum ar fi stomacul, intestinul subțire, intestinul gros, ficatul și pancreasul.

 • Tratament și gestionare
  Managementul pierderii în greutate asociate cancerului gastrointestinal implică abordarea atât a cauzei subiacente, cât și a nevoilor nutriționale ale pacientului. Este important să se lucreze împreună cu un echipament multidisciplinar, inclusiv medici oncologi, nutriționiști și asistenți medicali pentru a dezvolta un plan personalizat de tratament și nutriție.
W-LOSS. Instrucțiuni pas cu pas despre cum să comandați și să cumpărați pe site-ul oficial al companiei

Unele strategii cheie pentru a ajuta la gestionarea pierderii în greutate în cancerul gastrointestinal includ:

 1. Optimizarea aportului caloric: Pentru a compensa pierderea de calorii și nutrienți, este important ca pacienții să primească o alimentație echilibrată, bogată în proteine și nutrienți esențiali.
 2. Suplimente nutriționale: În cazurile în care pacienții nu pot obține suficienti nutrienți din alimentație, suplimentele nutriționale pot fi utilizate pentru a asigura aportul adecvat.
 3. Gestionarea simptomelor și efectelor secundare: Tratamentul cancerului gastrointestinal poate fi însoțit de efecte secundare precum greață, vărsături, dureri abdominale sau diaree. Gestionarea acestor simptome poate ajuta la îmbunătățirea aportului alimentar și la prevenirea scăderii în greutate.

Leucemia

Leucemia este o formă de cancer care afectează celulele sanguine și măduva osoasă. Această boală poate provoca pierderea în greutate la pacienți și poate fi asociată cu mai multe mecanisme și factori care contribuie la scăderea în greutate.

Concluzie

În concluzie, există numeroase boli și afecțiuni care pot duce la scăderea în greutate neintenționată. Este important să consulți un medic în cazul în care observi o scădere semnificativă în greutate fără un motiv aparent. Diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor subiacente pot fi esențiale pentru a recâștiga o greutate sănătoasă.

W-LOSS. Obțineți o consultație gratuită de la reprezentanții companiei

Consultați articolele noastre despre W-LOSS, cel mai bun produs de slăbit:

“W-LOSS in Romania – slabire. Pierdere în greutate sigură și eficientă”

“Comanda si cumpara W-LOSS in Romania”

“Cumpărați W-LOSS: într-o farmacie sau pe site-ul oficial?”

“W-LOSS în România: forum, recenzii, opinii și comentarii utilizatori”

“W-LOSS: Instrucțiuni de utilizare”

“W-LOSS: compoziție, ingrediente active naturale”

Întrebări frecvente

Care sunt simptomele asociate cu scăderea în greutate neintenționată?
Simptomele asociate cu scăderea în greutate neintenționată pot varia în funcție de cauza subiacentă, dar pot include pierderea apetitului, oboseală excesivă, slăbiciune musculară, modificări ale senzației de gust, dificultăți în înghițire, dureri abdominale, diaree sau constipație persistentă și modificări ale stării psihologice, cum ar fi tristețe sau anxietate.
Cât de ar trebui să consulți un medic dacă observi o scădere semnificativă în greutate?
Dacă observi o scădere semnificativă în greutate neintenționată, este important să consulți un medic cât mai curând posibil. În general, se consideră că o scădere în greutate de peste 5% într-un interval de 6 luni este semnificativă. Un medic profesionist va putea evalua simptomele tale, antecedentele medicale și poate recomanda investigații suplimentare pentru a identifica cauza subiacentă a scăderii în greutate.
Poate pierderea în greutate neintenționată să fie reversibilă?
Da, în multe cazuri, pierderea în greutate neintenționată poate fi reversibilă odată ce cauza subiacentă este identificată și tratată corespunzător. De exemplu, în cazul unor infecții sau afecțiuni inflamatorii, administrarea tratamentului adecvat poate duce la recuperarea greutății corporale. Cu toate acestea, este important să se acorde atenție și să se trateze prompt cauzele reversibile pentru a preveni complicații ulterioare.
Ce investigații medicale ar trebui să faci dacă experimentezi scădere în greutate neintenționată?
În funcție de contextul clinic și de simptomele specifice, medicul tău ar putea recomanda diverse investigații pentru a evalua cauza scăderii în greutate neintenționate. Acestea pot include analize de sânge pentru a evalua nivelurile hormonale, funcția tiroidiană, markerii inflamatori și starea nutrițională. De asemenea, pot fi recomandate investigații imagistice, cum ar fi radiografii, tomografii computerizate sau ecografii pentru a evalua organele interne și structurile anatomice. Medicul tău va decide investigațiile specifice în funcție de istoricul tău medical și de simptomele prezente.
Există riscul de dezvoltare a problemelor de sănătate grave în urma scăderii neintenționate în greutate?
Da, scăderea neintenționată în greutate poate fi asociată cu riscul dezvoltării unor probleme de sănătate grave. Aceasta poate slăbi sistemul imunitar, crește riscul de infecții, reduce masa musculară și poate afecta negativ starea generală de sănătate. Este important să consulți un medic pentru a identifica cauza scăderii în greutate și a iniția un tratament adecvat, astfel încât să se prevină complicațiile și să se asigure recuperarea și menținerea unei greutăți corporale sănătoase.
W-Loss
50% reducere – cumpărați W-LOSS de pe site-ul oficial al producătorului!
Katie Knight

Fondator și redactor-șef al princeofarcot.org. Doctor în științe medicale, farmacolog.

W-LOSS®
Add a comment